Τα είδη ραντεβού ετών 2014-2016







Ναι, δε μου απάντησες στα 3 προηγούμενα μηνύματα μου που περιείχαν σημαντικές (κατα τη γνώμη τη δική μου και των φίλων μου σαφώς) ερωτήσεις γιατί.... ήσουν
busy. . . Εγώ εν αντιθέσει καθόμουν στο κρεβάτι όοοοοοοοοοολη μέρα για μία εβδομάδα, έπαιζα με το κινητό και η μόνη τροφή ήταν ενδοφλέβια.
Έχεις δίκιο και ντροπή μου που σε ενόχλησα!
 
Η εισαγωγή μου κομματάκι ανορθόδοξη αλλά τα τελευταία χρόνια στο κουρμπέτι των ραντεβού έχω δημιουργήσει τις εξής κατηγορίες ανδρών (η και γυναικών, ανάλογα τα γούστα σας):
Α) Ο παθητικός ψεύτης
Β) Ο επι τούτου ψεύτης
Γ) Ο καλός μα .. πολύ καλός
Ε) Ο οικογενειάρχης
 
Θα σπεύσω να αναλύσω τις παραπάνω κατηγορίες . Μη παρακαλώ σας , μη με λιθοβολείτε αν ακούγομαι κακιά η υπερβολική. Θα κάνω απλή καταγραφή των γεγονότων και θα αφήσω τη κρίση σας να αποτυπωθεί και να βγάλει τα ανάλογα συμπεράσματα.
 

Ο παθητικός ψεύτης

 
Ο άνθρωπος αυτός δε μπορεί εύκολα να κατηγορηθεί γιατί πολύ απλά έχει παθολογικό πρόβλημα: έχει τσακωθεί με την αλήθεια και ότι την αντιπροσωπεύει!!
Πέρα απο τη πλάκα οι τύποι αυτοί είναι τόσο ξεκάθαρα ψεύτες που εαν τυχόν και τους πιστέψεις πρέπει να το κοιτάξεις... Είναι λοιπόν τόσο διάφανα και λαμπερά ψεύτες που βγαίνεις μαζί τους μόνο για την εμπειρία.
Θα σου πούνε στάνταρ πως είναι υψηλό στέλεχος σε κάποια εταιρία και πως τα ΣΚ γίνονται κομμάτια στα ποτά η οτι η οικογένειά τους είναι τόσο πλούσια που αναγκάστηκαν να υιοθετήσουν τα παιδιά των μπρατζελίνα μετά το διαζύγιο.
Μια φορά βγήκα με έναν –ευπαρουσίαστο μεν, τρελοκομείο δε- που ανήκει στη παραπάνω κατηγορία. ..
Εκτός απο το γεγονός του οτι έλαμπε το μάτι του, μου ανέφερε περιληπτικά πως α)είχε κτήμα που καλιεργεί πατάτες στην Αφρική, β) μισεί τα σκυλιά και αν μπορούσε να υπογράψει συμβόλαιο να πεθάνουν όλα ταυτόχρονα θα το έκανε σήμερα και γ)είναι μόνος διότι επιτυχημένος.... Ήρθε να με πάρει απο το σπίτι με ένα παλιό Renault Clio. Τον ρώτησα ξεκάθαρα πως και δεν οδηγάει το batmobile με όλα αυτά τα αηδιαστικά λεφτά του.... Μου είπε πως είναι τόσο χαμηλών τόνων που είναι συναισθηματικά δεμένος με το αμάξι και δεν το αλλάζει.. Εεεεε σόρρυ που διακόπτω τη Κική Δημουλά μέσα σου μάστορα αλλα... ΔΕΝΕΧΕΙΣΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑΣΚΟΤΩΝΕΣΣΚΥΛΟΥΣΠΡΙΝ5’
Αυτοί που με ξέρετε σαφώς γνωρίζετε πως έκανα κανονική συζήτηση εκ βάθους με τον τύπο.
Χαρακτηριστικά: αυτοί οι άνθρωποι μιλάνε συνέχεια για τον εαυτό τους και σπανίως ρωτάνε για εσένα και την άποψή σου.
Tips: Το αλκοόλ ενδείκνυται
 

Ο επι τούτου ψεύτης

Ίσως η πιό επικίνδυνη κατηγορία απο όλλες. Αυτοί το έχουν δουλέψει το πράγμα και σε ψυχογραφούν πρίν χτυπήσουν.
Στην ουσία σε παραξενεύει το ενδιαφέρον τους και το γεγονός οτι χάνονται και ξανά εμφανίζονται απο το πουθενά –πιό ερωτευμένοι μαζί σου απο ποτέ. Ακόμα και αν είσαι η ΓΚΟΥΡΟΥ του έρωτα, θα σε ρίξουν. . .
Απαντάνε πάντα συστηματικά αργά στα κρίσιμα μηνύματά σου και όταν σου σπάνε τα νεύρα σε σημείο του να βάζεις το κινητό στο αθόρυβο (λες και θα σε κάνει να ξεχαστείς), να το γυρνάς με την οθόνη κάτω και να τσεκάρεις κάθε 3’’ μπάς και έχει έρθει μήνυμα, σου λένε πως “sorry, ήμουν busy”.


Σωρός, αγάπη μου, σωρός. . . .
Αυτό εσένα σε κολλάει όλο και πιό πολύ και όσο και αν νομίζεις πως έχεις το πάνω χέρι – σε ελέγχουν.
Εν ολίγοις – και για να μη μακρηγορώ- λένε ψέματα. Ο απότερος σκοπός τους είναι να σε γλεντήηηηηησουν, να σε ταχταρήηηηηηησουν!
Και άμα το θές και εσύ έτσι; Μαγκιά σου! Μα μη γελιέσαι με συναισθήματα και θεωρίες συνομωσίας και timing. Αυτός που σε θέλει θα βρεί – θα φτιάξει- χρόνο. Αυτός που σε θέλει θα σε διεκδικήσει. Όχι πάντα, αλλα θα το κάνει με τον τρόπο του και θα το καταλάβεις.
Χαρακτηριστικά: Φαινομενικά gentlemen και μυστηριώδεις. Αργούν να απαντήσουν στα μηνύματα. Το παίζουν hard to get με σκοπό να σου περάσουν το λάθος μήνυμα και κατά καιρούς πετάνε spicy ατάκες που παραπέμπουν στο σεξουαλικό.
Tips: Άν έχεις συναισθήματα, απέφυγέ τους. Άν όχι, γλέντησέ τους (μπορούμε και εμείς).
 

Ο καλός μα .. πολύ καλός!!

Αυτόνα δε τον θες πολύ αλλα είναι κάτι που σε κρατάει ακόμα ενθουσιασμένη μαζί του. Ενδεχομένως και συνήθως για να ξεπεράσεις κάποιο χωρισμό ή να απασχοληθείς με κάτι όσο ο άλλος σε γράφει.
Αλλα μωρέ δεν τον θές, τον ταλαιπωρείς... Εσύ θες τα αλητάκια, θες λίγο να σε τρέχει ο άλλος.
Στα ραντεβού είναι κύριος, σε σημείο που σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα για τα τόσα που δεν νιώθεις. Πληρώνει τα πάντα, σε κοιτάει μές’τα μάτια και ενδιαφέρεται για σένα φανερά. Επειδή αυτό το άτομο προφανώς έχει κάτι που σε απομακρύνει, αισθάνεσαι άβολα που είσαι μαζί του δημόσια καθώς νομίζεις πως όλοι βλέπουν αυτό το κάτι.
Το τέλος είναι αναμενόμενο: Άλλοτε στρατηγικά και άλλοτε πιό ατσούμπαλα θα κόψεις επαφές μαζί του και πότε θα γίνει αυτό ακριβώς; Όταν συνειδητοποιήσεις πως όπως τον αποφεύγεις αυτόν και τον χρησιμοποιείς για να ξεχαστείς, έτσι σε χρησιμοποιεί και σένα αυτός που έχει μετακομήσει στο μυαλό σου και κόβει βόλτες.
Χαρακτηριστικά: Ευγενική φυσιογνωμία, αληθινός gentleman. Ανεκτικός μέχρι αηδίας.
Tips: Leave the poor man alone. Μη (η τουλάχιστον προσπάθησε να μη) κάνεις αυτά που δε σ’αρέσει να σου κάνουν.
 

... και ο Οικογενιάρχης.

 
Αυτός συνδιάζει στοινεία απο όλους τους παραπάνω με μια μικρή διαφορά που συνήθως κυμαίνεται απο «κατάγομαι απο ύπαιθρο» έως «όλοι μου οι φίλοι παντρεύονται και πρέπει να το κάνω και εγώ γιατί είναι κούλ» και «δε ξέρω τι σκατά κάνω στη ζωή μου και πρέπει κάπως να κάνω την οικογένειά μου υπερήφανη».
Αυτοί οι άνδρες θα σου χαιδέψουν τη κοιλίτσα όταν έχεις περίοδο, θα αγαπάνε τις φίλες σου σε εκνευριστικό επίπεδο και πολλές φορές θα αναρωτηθείς και η ίδια αν αναπτύσσουν κάποιο αιδοίο στο σώμα τους σιγά σιγά.
Μιλάνε με το ‘εμείς’ και σπεύδουν να υιοθετήσουν-αγοράσουν σκυλιά-γατιά-κουνέλια-παπιά-σαύρες, προετοιμάζοντάς σε να κυοφορήσεις ΣΥΝΤΟΜΑ!!! Σε αποκαλούν γυναίκα μου στα χασταγκς και σε έχουν και profile και cover στο φεις.
Τα παιδιά που θα κάνετε θα είναι χοντρά και άσχημα, ΤΡΕΞΕ!!!
Χαρακτηριστικά: Παραπανήσια κιλά απο τις προηγούμενες απόπειρες-προετοιμασίες γάμου και baby face (μπας και σε πείσει για το μωρό). Συνήθως παίρνονται πακέτο με οικογένειες.
Tips: ΠΑΝΤΑ! Διπλοτσέκαρε το πακέτο με τα προφυλακτικά και έχε το νού σου. Μη παραπίνεις σε οικογενειακές συγγεντρώσεις.

Comments