Γιατί δεν είναι όλα όπως στις ταινίες;







Ξυπνάνε το πρωί, φρεσκαδούρα. Το βράδυ, πέφτουν να κοιμηθούν βαμμένες.
Έχουν όλοι καινούρια και ωραία σπίτια, δεν πληρώνουν ποτέ οταν πάνε για καφέ η για ψώνια.
Η πόρτα χτυπάει πάντα συνεχώς, αλλά όταν πλησιάζει την εξώπορτα ο ηθοποιός για να ανοίξει, σταματάνε πάντα να χτυπάνε, λες και βλέπουν μέσα!
Είναι όλοι καλοντυμένοι, όλοι δουλεύουν, όλοι έχουν iphone και πλούσια ερωτική ζωή.

Πόσο ρεαλιστικό είναι όμως;

Καθόλου!
Το πρωί δεν είσαι φρεσκαδούρα και δεν σου τους χαρίζουν τους καφέδες και τα ψώνια. Κανείς δεν θα σε προσλάβει για τόσα χρήματα ωστε να συντηρείς σπίτι, αμάξι και iphone και ακριβά ρούχα.
Οι φίλοι και οι επισκέπτες, θα χτυπούν την πόρτα μέχρι να σπάσει. Ή αν είσαι τυχερός, να προλάβεις και να ανοίξεις.

Σε μία σειρά που παρακολουθούσα πρόσφατα, η μία απο τις πρωταγωνίστριες έβγαινε με έναν, τα 'έφτιαξαν΄, ήταν ο τέλειος άντρας για σπίτι (σαφώς κούκλος!), τέλειο σέξ, σπίτια κλπ (μην επαναλαμβάνομαι), και την ήθελε θανάσιμα. Σε ένα κλάμπ, ξαναείδε την πρώην της μεγάλη, ΤΕΡΆΣΤΙΑ αγάπη, και έτσι, απλά, καθημερινά, ανέμελα, κάνανε σέξ 10 μερόνυχτα.
Ο τέλειος άντρας-γαμπρός-καριερίστας , το έμαθε. Και πληγώθηκε. Και την έβρισε. Και την χώρισε. Αλλά μετά από καιρό, κατάλαβε πόσο την αγαπούσε και του έλειπε και κατάφερε να την συγχωρήσει. Κάνανε 76 παιδιά, πολλά λεφτά και σέξ και ζήσανε happy ever after.
Ταυτόχρονα, η άλλη πρωταγωνήστρια , έκανε αχαλίνωτο σεξ , με όποιον γνώριζε. Όποιον γνώριζε......
Πάμε πάλι.... Όποιον.... Άνδρες, γυναίκες, παιδιά, καρέκλες, τραπέζια , καρέκλες τραπεζάκια μπαμπού.

Ναι. Μισό λεπτό. Με ειδοποιούν απ το κοντρόλ οτι γελάει ο κόσμος!!!!!

Δεν θα σε κυνηγήσει κανείς γκόμενος. Δεν θα σε περιμένει εξίσου κανείς. Αν τον κερατώσεις α)δεν θα του το πείς ποτέ, θα το κλειδώσεις σε ένα μπαούλο και θα το στείλεις με κούριερ στο Μεξικό με παραλήπτη κάποιον Πεπίτο, και β)δεν θα σε συγχωρήσει ΠΟΤΈ. Επίσης, αν κάνεις σεξ κάθε μέρα και με άλλον, δεν θα σε πουν Σαμάνθα Τζόουνς η Πρίτι Γούμαν, αλλά πουταναριό.

Μία άλλη μεγάλη παγίδα, είναι πως στα έργα, όοοοοοτι και να γίνει ξέρεις πως πλησιάζει το τελευταίο επεισόδιο και όλα θα λυθούν μαγικά. Στην ζωή δεν έχεις τηλεκοντρόλ. Ούτε προκαθορισμένο σενάριο, ούτε από μηχανής θεούς.

Είναι ωραίο να βλέπουμε ταινίες... 

Αλλά στη ζωή, δεν πρέπει να μένουμε απλά θεατές....

Comments